Monday, December 24, 2012

Tahun 2012


Sekarang masa untuk aku rumuskan apa yang terbaik dan apa yang berlaku di tahun ini. Ianya membawa kenangan terindah dan terpedih pernah aku rasakan. Sebelum ucapan selamat tinggal 2012, aku ceritakan semuanya.

Antara yang berlaku membuatkan aku berubah ialah aku telah mengenali Cicie dan Lyn yang muncul dalam hidup aku secara mengejut dan semua berlaku pantas melibatkan perasaan. Bagi Cicie, aku mungkin terpukau sehingga sanggup sakit sendiri bercinta dengan kekasih orang. Dan yang paling mengejutkan, aku mengenali Lyn Lyana, peminat hardcore aku yang sentiasa mengikuti perkembangan semasa aku dalam diam. Yang lebih mengejutkan, gadis Brunei yang terlalu cantik dan sweet sehingga aku menggelarnya  Angel. Aku hairan, aku yang sentiasa hidup dalam kacau bilau, susah dan jiwa kacau ini menjadi Pujaan Hati si dia. Apa lebihnya aku.? Mungkinkah sekadar minat atau itu benar rasa cinta.

Kesimpulan keluarga aku pula, akhirnya keluarga ayah telah bersatu kembali dan aku dapat mengenal sepupu-sepapat aku yang aku tidak kenali selama ini. Bagi ibu pula, aku mohon ibu sentiasa tabah dengan dugaan yang sentiasa mendatang. Bagi ayah, tolonglah ubah perangaimu, kata seperti boleh dikota, jangan berkata sebelum berfikir. Bagi adikku Yati, hope nanti kita akan jumpa juga sebab payah mahu cari adik terpisah ni yang berada nun di Brunei. Bagi si Anip pla, kau akan sentiasa di hadapan dan di bawah payung aku. So, teruskan hidup seperti yang kau pilih, dan jangan ikut jalan yang abang pilih ni.

Kisah cinta aku rasanya aku patut simpulkan begini, aku kecewa lagi kali ini. Mungkin lagi sakit dari sebelumnya. Aku tidak tahu mahu bersandar pada siapa lagi. Lyn pula masih persoalan, belum tentu ianya hanya minat taupun perasaan mendalam. Jadi, aku melakukan penipuan terancang. Agar si Cicie terus dengan hidup yang telah dia pilih. Bagi Lyn pula, sorry k sebab guna facebookmu n tukar2 sembarang status.  Nanti klu rasa rimas dengan status tu, just tukar jak. sebab rasanya penipuan ni mungkin menganggumu.

No comments:

Post a Comment